Nieuws

Wat verandert er met a.s.r. als nieuwe eigenaar van windpark Nieuwe Hemweg?

Vier april jl. heeft a.s.r. windpark Nieuwe Hemweg in het havengebied van Amsterdam gekocht van Vattenfall. De exploitatie van het windpark wordt door a.s.r. uitgevoerd in samenwerking met het bedrijf Outsmart. Vattenfall blijft ook na de verkoop de stroom afnemen die de zes windturbines produceren voor zo’n 10.000 huishoudens per jaar.

Waarom heeft a.s.r. windpark Nieuwe Hemweg gekocht?

De aankoop van dit windpark is onderdeel van de doelstelling van a.s.r. om aan het eind van 2024 voor € 4,5 miljard in impactbeleggingen te hebben geïnvesteerd. Nieuwe Hemweg is het derde windpark dat vastgoedvermogensbeheerder Real Estate namens a.s.r. aankoopt. Zon- en windprojecten zorgen voor een infrastructuur van duurzame energie. De investeringen in infrastructuur bieden een stabiel rendement, dragen bij aan de energietransitie en aan een duurzame leefomgeving. De aankomende jaren verwacht a.s.r. real estate deze portefeuille uit te breiden.

Heeft u vragen of klachten over het windpark?

Het beheer van Windpark Nieuwe Hemweg wordt uitgevoerd door onze asset manager Outsmart. Voor vragen of klachten over de windturbines of het terrein waar de windturbines staan, kunt u bellen naar 088-845 00 00 of mailen naar nederland@out-smart.eu. U kunt ook contact opnemen met Rene kroes via rene.kroes@asr.nl of Rutger Dillen via rutger.van.dillen@asr.nl.

Meer informatie over investeringen van a.s.r.?

Wilt u meer weten over de investeringen in zonne- en windparken van a.s.r., neem dan contact op met portefeuille manager Rene Kroes via rene.kroes@asr.nl. Meer informatie over onze investeringen kunt u ook vinden op onze website.


Nieuwsbrief september

In deze laatste nieuwsbrief blikken we terug op de bouw van het windpark, de opening én verkoop aan...

Website gaat in december offline

Omdat Vattenfall geen eigenaar meer is van windpark Nieuwe Hemweg, gaat deze website in december uit de lucht....Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Tot 2019 heetten we Nuon. Inmiddels is onze naam Vattenfall, net zoals ons moederbedrijf. In Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken, Finland, Groot Brittannië, Frankrijk en Noorwegen werken we met 20.000 collega’s aan een duidelijk doel: een fossielvrij leven binnen één generatie realiseren.