Nieuws

Vattenfall verkoopt Windpark Nieuwe Hemweg aan verzekeraar a.s.r.

Verzekeringsbedrijf a.s.r. wordt eigenaar van windpark Nieuwe Hemweg in Amsterdam. Het windpark is eind vorig jaar opgeleverd en bestaat uit zes windturbines. Vattenfall blijft de stroom afnemen die de turbines produceren. 

In totaal hebben de zes windturbines een gezamenlijk vermogen van 13,2 MW. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van circa 10.000 huishoudens, aanzienlijk meer dan de acht windturbines die ze vervangen in het havengebied.. Deze investering valt binnen de doelstelling van a.s.r. om aan het eind van 2024 voor € 4,5 miljard in zogeheten impact beleggingen te hebben geïnvesteerd.

Martijn Hagens, CEO Vattenfall Nederland: “Vattenfall investeert fors in de ontwikkeling van wind- en zonneparken, maar om binnen één generatie fossielvrij leven mogelijk te maken willen we nog meer doen. De verkoop van windpark Nieuwe Hemweg geeft ons meer ruimte om nieuwe projecten op te starten, waardoor we de energietransitie verder kunnen versnellen en onze ambities kunnen verwezenlijken.”

Dick Gort, CEO a.s.r. real estate: ”a.s.r. wil toonaangevend zijn in duurzaam ondernemen binnen de financiële sector. Ik ben er trots op dat we inmiddels drie windparken hebben aangekocht en daarmee ons aandeel vergroten in duurzame energieprojecten waarin we investeren namens a.s.r. Samen met windpark Jaap Rodenburg in Almere en een deel van Ariane windpark in de Wieringermeer, hebben we straks drie operationele windparken in eigendom. Ook naar de toekomst toe blijven we ons richten op duurzame energiebronnen die bijdragen aan de energietransitie en een duurzame leefomgeving.”


Nieuwsbrief september

In deze laatste nieuwsbrief blikken we terug op de bouw van het windpark, de opening én verkoop aan...

Website gaat in december offline

Omdat Vattenfall geen eigenaar meer is van windpark Nieuwe Hemweg, gaat deze website in december uit de lucht....Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Tot 2019 heetten we Nuon. Inmiddels is onze naam Vattenfall, net zoals ons moederbedrijf. In Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken, Finland, Groot Brittannië, Frankrijk en Noorwegen werken we met 20.000 collega’s aan een duidelijk doel: een fossielvrij leven binnen één generatie realiseren.