Nieuws

Kinderfilm Captain Nova deels opgenomen op locatie Hemweg

Vanaf 1 april staat de film Captain Nova op Netflix. ‘s Werelds grootste kinderfilmplatform Cinekid heeft deze spannende sci-fi film vorig jaar uitgeroepen als grote winnaar. Leuk om te weten: de film is deels in en rond onze locatie Hemweg in Amsterdam opgenomen.

Het verhaal gaat over de gevechtspiloot Nova. Zij reist terug in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Er is alleen een klein probleempje: de tijdreis verjongt haar. En wie luistert er nu naar een meisje van twaalf?

“Voor de film zijn er op locatie Hemweg meerdere scenes opgenomen, waaronder een lange buitenopname tussen de eenheid en de schoorsteen. Verder is kort de maquette van het centrale terrein te zien die nu in onze vergaderruimte staat”, vertelt Hans van Kroonenburg van locatie Hemweg.

Hij vervolgt: “De opnames vonden plaats aan het einde van 2020, tijdens de strenge lockdown, waardoor het filmen een enorme uitdaging was. De opnamedag moest zelfs een keer twee dagen van tevoren uitgesteld worden, wat een hoop spanning opleverde. Uiteindelijk maakten we een compleet uitgeruste filmcrew mee, die van ‘s ochtends vroeg tot in de avond alles uit de kast haalde om er een zo efficiënt mogelijke opnamedag van te maken. Wij als sloopteam waren zeer onder de indruk van de geoliede filmmachine en de strakke procedures ten aanzien van veiligheid en covidregels. Al met al een leerzame dag die, ondanks de vele voorbereidingen, fantastisch was om mee te maken!”


Nieuwsbrief september

In deze laatste nieuwsbrief blikken we terug op de bouw van het windpark, de opening én verkoop aan...

Website gaat in december offline

Omdat Vattenfall geen eigenaar meer is van windpark Nieuwe Hemweg, gaat deze website in december uit de lucht....Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Tot 2019 heetten we Nuon. Inmiddels is onze naam Vattenfall, net zoals ons moederbedrijf. In Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken, Finland, Groot Brittannië, Frankrijk en Noorwegen werken we met 20.000 collega’s aan een duidelijk doel: een fossielvrij leven binnen één generatie realiseren.