Nieuws

Windmolens Nieuwe Hemweg in recordtempo geïnstalleerd

Na het hijsen van het eerste turbineblad in november, zijn nu nog geen maand later alle zes windmolens voor Windpark Nieuwe Hemweg volledig geïnstalleerd. Door de gunstige weersomstandigheden zijn de windmolens sneller geplaatst dan verwacht; de bouwers konden elke dag in december aan het werk.

Op zondag 20 december is het laatste windmolenblad van Windpark Nieuwe Hemweg, eerder dan verwacht, geïnstalleerd. Het opbouwen van een windmolen is erg afhankelijk van het weer. Afgelopen weken werkte het weer heel goed mee.

Site manager Hans Hegen over de bouw: “Nog nooit eerder heb ik meegemaakt dat we in december alle dagen konden werken aan het opbouwen van onze windmolens. Maar dit is ook een knap staaltje teamwerk; dankzij een goede planning, een prettige samenwerking met Port of Amsterdam, de juiste mensen in het team én de juiste middelen hebben we dit voor elkaar weten te krijgen!”

Planning

Hoewel de zes windmolens geïnstalleerd zijn, wekken deze nog geen groene elektriciteit op. Eerst worden de windmolens onderling aan elkaar verbonden. Vervolgens worden de turbines in januari of februari 2021 getest. Wanneer de testresultaten goed zijn, kunnen we de windmolens in het tweede kwartaal van 2021 opleveren.


Windpark Nieuwe Hemweg geopend

Vattenfall, NS en ProRail hebben samen windpark Nieuwe Hemweg geopend. Afgelopen maanden bouwde Vattenfall zes windturbines op het...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Tot 2019 heetten we Nuon. Inmiddels is onze naam Vattenfall, net zoals ons moederbedrijf. In Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken, Finland, Groot Brittannië, Frankrijk en Noorwegen werken we met 20.000 collega’s aan een duidelijk doel: een fossielvrij leven binnen één generatie realiseren.