Nieuws

Eerste windturbine geplaatst

Wie regelmatig op of in de buurt van het Westelijk Havengebied komt, heeft hem misschien al zien staan: de allereerste windmolen van Windpark Nieuwe Hemweg. Op woensdag 25 november zijn de drie windmolenbladen de lucht in gehesen en bevestigd.

Begin november zijn de eerste torendelen met een speciaal transport aangekomen op de locatie van Windpark Nieuwe Hemweg. Voorafgaand zijn funderingen, kabels en wegen aangebracht. In de nacht van dinsdag op woensdag arriveerden ook de drie bladen, die vervolgens bij daglicht de lucht in gehesen zijn.

Het plannen én uitvoeren is een enorme operatie, daarbij zijn we afhankelijk van weersomstandigheden. Windmolens worden gebouwd op locaties waar veel wind is, zoals hier in Amsterdam. Maar tijdens het hijsen van grote en zware onderdelen, zoals bladen, mag het niet te hard waaien. Site manager Hans Hegen: “Dat de eerste windmolen staat is een mooie mijlpaal. Nu gaan we verder met het opbouwen van de overige zes windmolens”,

Een volgende stap is het afbreken van de kranen om deze vervolgens weer op te bouwen op de volgende locatie. Daar gaan we in het weekend van 28 november mee aan de slag.


Nieuwsbrief september

In deze laatste nieuwsbrief blikken we terug op de bouw van het windpark, de opening én verkoop aan...

Website gaat in december offline

Omdat Vattenfall geen eigenaar meer is van windpark Nieuwe Hemweg, gaat deze website in december uit de lucht....Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Tot 2019 heetten we Nuon. Inmiddels is onze naam Vattenfall, net zoals ons moederbedrijf. In Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken, Finland, Groot Brittannië, Frankrijk en Noorwegen werken we met 20.000 collega’s aan een duidelijk doel: een fossielvrij leven binnen één generatie realiseren.