Nieuws

Transport windmolens binnenkort van start

Binnenkort starten we met het plaatsen van de eerste windmolens voor Windpark Nieuwe Hemweg. De eerste onderdelen voor de windmolens van het windpark worden hiervoor met groot transport aangevoerd. Vervolgens worden deze onderdelen de volgende dag op de fundering gehesen. De exacte dagen van dit transport worden bepaald door het weer. Bij zware wind kan er niet gehesen worden en zal het transport ook niet plaatsvinden.

Transport ‘s nachts

Om de veiligheid te waarborgen en het verkeer zo min mogelijk te hinderen, houden we rekening met het tijdstip van transport. Zo vervoeren we de onderdelen in de meeste gevallen ’s nachts. In enkele gevallen kan het zo zijn dat een transport ’s ochtends heel vroeg of ’s avonds plaatsvindt. Trailers kunnen soms, afhankelijk van het onderdeel, zo’n 60 meter lang zijn. Om ervoor te zorgen dat het transport voldoende ruimte heeft, moeten we een aantal kruispunten aanpassen en borden weghalen.

Wegafsluitingen

De Nieuwe Hemweg zal tijdens de nachtelijke transporten en op bepaalde dagen tussen 09:30 en 15:00 uur afgesloten zijn voor zowel auto- als fietsverkeer vanwege het hijsen van de windmolenonderdelen. Het verkeer wordt omgeleid via de Westhavenweg. De Octaanweg zal dan alleen bereikbaar zijn voor bestemmingsverkeer. De Ankerweg, Kajuitweg en Benzolweg blijven bereikbaar. Voor hulpdiensten blijft de route altijd beschikbaar. De wegafsluitingen tijdens de werkzaamheden vinden tot eind december plaats.

Raadpleeg hier de volledige kaart.


Nieuwsbrief september

In deze laatste nieuwsbrief blikken we terug op de bouw van het windpark, de opening én verkoop aan...

Website gaat in december offline

Omdat Vattenfall geen eigenaar meer is van windpark Nieuwe Hemweg, gaat deze website in december uit de lucht....Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Tot 2019 heetten we Nuon. Inmiddels is onze naam Vattenfall, net zoals ons moederbedrijf. In Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken, Finland, Groot Brittannië, Frankrijk en Noorwegen werken we met 20.000 collega’s aan een duidelijk doel: een fossielvrij leven binnen één generatie realiseren.