Nieuws

Even voorstellen: site manager Hans

Op het industrieterrein Westpoort van Amsterdam ontwikkelt Vattenfall een nieuw windpark. De zes windmolens komen direct naast het opstelterrein voor treinen, tussen de Westhavenweg en de Nieuwe Hemweg. Hans Hegen is de site manager; hij leidt de bouw in goede banen.

Wat doe je als site manager van Vattenfall Windpark Nieuwe Hemweg eigenlijk?

“Als site manager van Windpark Nieuwe Hemweg heb ik een controlerende en coördinerende taak. Eigenlijk ben ik de spil tussen Vattenfall en de uitvoerende partijen, denk bijvoorbeeld aan onze aannemer Van Hattum en Blankevoort. Verder breng ik eventuele risico’s goed in kaart, denk aan financiële risico’s en veiligheidsrisico’s. We willen dat de bouw veilig en netjes verloopt. Maar ook milieu is een belangrijk aspect. Daar hebben we vooraf duidelijke afspraken over gemaakt.  “

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

“Dagelijks beginnen we om 07:00 uur op het werk met kort overleg. Dan checken we de techniek, milieu en veiligheid. Vervolgens heb ik wat meetings met de aannemer, onderaannemers of met ProRail, maar ook met overheden zoals het havenbedrijf van Amsterdam en de omgevingsdiensten. Wekelijks maak ik een voortgangsrapportage inclusief actielijsten. Zo zijn de werkzaamheden ook inzichtelijk voor collega’s die niet dagelijks op locatie aanwezig zijn. Iedere dag loopt weer anders! Eigenlijk ben ik de spin in het web en de ogen en oren van Vattenfall. Rond een uurtje of half 4 zit de werkdag er op voor de uitvoering, maar het zal ook voorkomen dat het werk ’s nachts of ’s avonds gedaan moet worden. Bijvoorbeeld bij het transport van de windmolenonderdelen.”

Waar word je enthousiast van in jouw werk?

“Ik ben een techneut in hart en nieren en alles met techniek vind ik hartstikke interessant, dus ook de bouw van windmolens. Het mooie aan dit project is dat we met een goed, professioneel en gebalanceerd team werken. We doen het écht samen. Als we bijvoorbeeld tegen een probleem aanlopen, brainstormen we samen over een oplossing. Je mag af en toe best kritisch zijn, maar vervolgens ook proactief en oplossingsgericht.”

Wanneer is jouw werk geslaagd?

“Als het windpark straks op tijd, veilig en binnen budget is opgeleverd, en de opdrachtgever Vattenfall is tevreden, dan ben ik tevreden.”


Nieuwsbrief september

In deze laatste nieuwsbrief blikken we terug op de bouw van het windpark, de opening én verkoop aan...

Website gaat in december offline

Omdat Vattenfall geen eigenaar meer is van windpark Nieuwe Hemweg, gaat deze website in december uit de lucht....Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Tot 2019 heetten we Nuon. Inmiddels is onze naam Vattenfall, net zoals ons moederbedrijf. In Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken, Finland, Groot Brittannië, Frankrijk en Noorwegen werken we met 20.000 collega’s aan een duidelijk doel: een fossielvrij leven binnen één generatie realiseren.