Nieuws

Starten met heien

De bouw van het windpark krijgt steeds meer vorm. Een aantal weken terug is de heistelling gearriveerd en maandag 8 juni starten we met het heien van de palen. 

Heien van 07:00 tot 16:00 uur

Met de heistelling heien we palen van ongeveer 25 meter de grond in. Uiteraard zal dit wat geluid maken, dat kunnen we niet voorkomen. Daarom heien we zo veel mogelijk overdag, van 07:00 tot 16:00 uur. In totaal heien we 156 palen voor zes windmolens. Met het heien van de palen zijn we per fundering ongeveer één week bezig. Naar verwachting ronden we de heiwerkzaamheden eind juli af. 

Heien, knippen en afdekken

De buispalen hebben een diameter van een halve meter. Al met al een flinke klus om al deze palen in de grond te heien. Wanneer de paal op de juiste diepte in de grond zit, wordt er een wapening in aangebracht. Vervolgens vullen we de buispaal met beton, direct daarna wordt de buispaal al heiend uit de grond getrokken en blijft het gewapende beton in de grond achter.

Na enkele dagen uitharden is de paal geschikt om te belasten. Vervolgens ‘knippen’ we de palen op de juiste lengte boven het werkvlak af met een hydraulische knijper – dit wordt ook wel koppensnellen genoemd. Na de controle op scheuren, kunnen we de uiteindelijke fundering van de windmolen hierop aanbrengen. 

26 heipalen per windmolen

Wanneer alle 26 heipalen voor de eerste windmolen in de grond zitten, verplaatsen we de heistelling naar de volgende locatie. In totaal worden op 6 locaties paalfunderingen 156 heipalen aangebracht.


Nieuwsbrief september

In deze laatste nieuwsbrief blikken we terug op de bouw van het windpark, de opening én verkoop aan...

Website gaat in december offline

Omdat Vattenfall geen eigenaar meer is van windpark Nieuwe Hemweg, gaat deze website in december uit de lucht....Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Tot 2019 heetten we Nuon. Inmiddels is onze naam Vattenfall, net zoals ons moederbedrijf. In Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken, Finland, Groot Brittannië, Frankrijk en Noorwegen werken we met 20.000 collega’s aan een duidelijk doel: een fossielvrij leven binnen één generatie realiseren.